Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Albert Éva

Kevesebb a beteg az újvidéki Covid-kórházban

2021.12.05
13:37
2021.12.05
13:45
Forrás
021.rs, Tanjug
A szerb egészségügyi miniszter kiemelte az egészségügy fejlesztésének fontosságát.

Kevesebb koronavírusos beteget kezelnek az újvidéki mišeluki Covid-kórházban, mint eddig. Jelenleg 340 koronavírusos pácienst ápolnak. A mesterséges lélegeztetésre szorulók száma viszont magasabb: pénteken még 44-en voltak, most már 48-an vannak.

Több mint 2000 ágyat kaptak a kórházak Szerbia-szerte idén ősszel - jelentette be Zlatibor Lončar. Az egészségügyi minisztérium 5.4 millió dinár értékben szerezte be a legkorszerűbb ágyakat a szerbiai intenzív- és félintenzív-osztályokra, valamint fekvő betegek szállítására alkalmas hordágyakat. A szerb egészségügyi miniszter elmondta, a koronavírus-járvány már lassan 2 éve tart, ezért fontos, hogy ne csak stabilizáljuk az egészségügyet, hanem fejlesszük is.

Covid
kórház
Zlatibor Lončar
koronavírus
járvány

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű