Ugrás a tartalomra

Kevesebb halálos áldozat az utakon

2019-11-06
20:43
2019-11-06
21:34
Forrás
Szerbiai RTV
Az elmúlt öt évben negyven százalékkal csökkent a halálos áldozatok száma a szerbiai utakon - mondta Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója.

Szerbia 2009-ben csatlakozott a TISPOL elnevezésű nemzetközi közúti akcióhoz. Akkoriban több mint 900 ember vesztette életét a szerbiai utakon. Az elmúlt években ez a szám 536 és 600 között volt. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség adatai szerint az év első tíz hónapjában 2 százalékkal kevesebb volt a halálos kimenetelű baleset és nyolcszázzal kevesebb sérült volt az előző év azonos időszakához képest. A balesetek leggyakoribb okai között szerepel a gyorshajtás, az alkohol- és kábítószer-fogyasztás, valamint a mobiltelefon-használat - mondták az illetékesek.

TISPOL
Vladimir Rebić
közlekedésbiztonság
halálos áldozatok
közlekedési baleset

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.