Ugrás a tartalomra

Kevesebb a migráns a magyar-szerb határ közelében

2017-08-12
13:46
2017-10-04
12:20
A legtöbben más útvonalat keresnek.

Egyre kevesebb a migráns a magyar-szerb határszakasz közelében elhelyezkedő települések környékén. A helyi lakosok szerint ritkán látni bevándorlókat az utcákon, ugyanis a legtöbben már rájöttek, hogy a szigorú határőrizet miatt ezen a szakaszon szinte esélyük sincs az illegális átkelésre.

Királyhalom utcáin is egyre ritkábban találkozni migránsokkal az elmúlt napokban. A magyar-szerb határszakasz átjárhatatlansága miatt a legtöbb bevándorló feladja a folytonos próbálkozást és új útvonalat keres. Egy autóbuszmegállóban várakozó migráns is úgy döntött, hogy inkább visszautazik Belgrádba, ahol társaival más határszakaszon próbálkoznak majd. „A magyar és a horvát rendőrség is nagy gondot okoz. Visszaküldenek Szerbiába.”

A helyi lakosok is egyre ritkábban találkoznak migránsokkal a falu utcáin. Göcő Piroska elmondása szerint, akik mégis Királyhalomra tévednek, azok általában a temetőben pihennek meg, annak ellenére is, hogy a bevándorlókat tábla figyelmezteti, hogy a sírkertben nincs keresnivalójuk. „Legtöbbet a temetőben. Ez a helyieknek nagyon nem tetszik, mert ott mosakodnak, ott töltik fel a telefonjukat, ruhákat mosnak és zavarják az embereket. Nem szép dolog, hogy a temetőket ellepik ezek a migránsok.”

Migránsokból azonban nem csak a magyar-szerb határszakasz közelében elhelyezkedő települések környékén van egyre kevesebb, hanem a számukra kialakított ideiglenes befogadóközpontban is. A szabadkai táborban jelenleg mintegy száz migráns tartózkodhat. Ők legális úton szeretnének az Európai Unióba jutni.

migráns
határ menti települések
határ
Királyhalom

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.