Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kevesebb takarítónő, de több pszichológus az iskolákban

2018-07-21
23:26
2018-07-22
09:35
Forrás
Vajdasági RTV
Őszre az iskolai személyzet egy része munkaerőfelesleggé válik, ugyanakkor 155 pszichológust alkalmaznak az általános- és középiskolákban – írja a Novosti napilap.

A Szakszervezeti Unió értesülése szerint mintegy ezer takarítónő, gondnok és fűtő maradhat állás nélkül. Mladen Šarčević oktatási miniszter ugyanakkor jelezte, hogy 155 pszichológust alkalmaznak az általános- és középiskolákban. Az erőszak-megelőzési, a pályaválasztási program, valamint a tanulmányi eredmények országos felmérése miatt növelik a szakmunkatársak számát.

iskola
munkaerőfelesleg
pszichológus

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.