Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kevesebb takarítónő, de több pszichológus az iskolákban

2018-07-21
23:26
2018-07-22
09:35
Forrás
Vajdasági RTV
Őszre az iskolai személyzet egy része munkaerőfelesleggé válik, ugyanakkor 155 pszichológust alkalmaznak az általános- és középiskolákban – írja a Novosti napilap.

A Szakszervezeti Unió értesülése szerint mintegy ezer takarítónő, gondnok és fűtő maradhat állás nélkül. Mladen Šarčević oktatási miniszter ugyanakkor jelezte, hogy 155 pszichológust alkalmaznak az általános- és középiskolákban. Az erőszak-megelőzési, a pályaválasztási program, valamint a tanulmányi eredmények országos felmérése miatt növelik a szakmunkatársak számát.

iskola
munkaerőfelesleg
pszichológus

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.