Ugrás a tartalomra

Kevesen igénylik Törökbecsén a HPV elleni oltást

2022.08.04
12:41
Forrás
Pannon RTV
Júniustól mostanáig a bánáti település egészségházának gyerekosztályán mindössze heten vették fel az oltóanyagot.

Annak ellenére, hogy a humán papilloma vírus elleni védőoltást a világ számos országában már 2006 óta alkalmazzák, a szülők zöme nem sokat tud ennek a vakcinának a hatásáról, ami több rákos megbetegedés, például a méhnyakrák, a bőr-, a garat-, a nyelőcső-, a nyelvrák, valamint a péniszdaganat ellen hatékonynak bizonyult.

Törökbecse egészségházába június elején érkezett meg az oltóanyag, amit a nagybecskereki Közegészségügyi Intézet biztosított. Annak érdekében, hogy a szülők a vakcinával kapcsolatban több információhoz juthassanak, ősszel az általános és középiskolásoknak szórólapokat osztanak szét.

HPV
HPV elleni védőoltás
Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.