Ugrás a tartalomra

Kézbesítettük az adományokat (videó)

2017.01.21
13:03
Csillogó szempárok, öröm az arcokon, boldog gyerekek
Csillogó szempárok, öröm az arcokon, boldog gyerekek... Ma kézbesítette a Pannon RTV az Adni öröm műsor kapcsán összegyűlt jótékony emberek felajánlásait.   Álmos arcú gyerekek vártak bennünket Tavankúton. Reggel fél nyolckor már megérkeztünk a Sefer családhoz. A tíz gyereket nevelő családhoz tartós élelmiszer, édesség, ruhanemű, lábbeli, játékok, két kerékpár és egy kályha érkezett. Sefer Anna: „Tíz gyereket nevelek, hat iskolás. Egy nemsokára tizennyolc éves. Jól vannak, nem betegek.” Az oromhegyesi Kávai család hat gyereket nevel. A legidősebb nyolcéves, a legkisebb kilenc hónapos. Kávai István: „Öt a Szintiáé az előző házasságából, és egy közös, de miénk mind.” Az oroszlámosi Mihók család keményen dolgozik, de így is sokat kell nélkülözniük. Amikor összeházasodtak, semmijük sem volt, beköltöztek egy éve a kis házba, amit fokozatosan szépítenek. Mihók Szilvia: „Rengeteg felújítani való volt, amikor beköltöztünk, még maradt jócskán. Nem volt igazán lakható ez a ház mielőtt idejöttünk volna, de megcsináltuk annyira, hogy az legyen. Felújítani való van rajta jócskán, reméljük, hogy idővel és kitartással minden el lesz rendezve.”Karácsony előtt már sikerült egy részét az adományoknak kikézbesíteni a családnak, így melegben ünnepeltek. A gyerekeknek ajándék is érkezett a karácsonyfa alá. Mihók Denisz: „Örülök a kamionomnak és az utánfutós traktornak, de legjobban a csigának és a focilabdának.” A hajdújárási Lurkóház kizárólag adományokból tartja fenn magát. Kovács Sebestyén Gyöngyi, házfelelős, Lurkóház, Hajdújárás: „Többszörösen hátrányos helyzetű gyerekkel foglalkozunk, öt- és tizenöt éves korosztály között. Idén huszonkét gyereket tudunk segíteni. Köztudott, hogy a lurkóházak adományokból élnek. Minden nagyon jól jön, amit az asztalra tudunk tenni, ugyanis háromszor étkeznek a gyerekek, uzsonnát, ebédet és délutáni uzsonnát kapnak.” Az élelmiszereken, játékokon és használati tárgyakon kívül mind a három család és a Lurkóház is részesült az Adni öröm jótékonysági rendezvényein összegyűlt pénzadományokból.
Pannon RTV
adományok
kézbesítés

Most

14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 14:16

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.