Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Türelemjáték a határátkelőkön

2022.05.15
16:20
2022.05.15
20:56
Forrás
Pannon RTV
Már a kora délutáni órákban két-két és fél órát kellett várakozniuk azoknak, akik a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen szerettek volna Magyarországra menni. De a kisebb átkelőkön is másfél-két óra volt a várakozási idő.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Folyamatosan érkeznek az autók a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyre, ahol a kora délutáni órákban kettő sorban dolgoztak a határőrök. A szerb oldalon mindössze 10-15 perces várakozási időre kellett számítani. Ezután jött a meglepetés, a kellemetlen látvány. Már a kora délutáni órákban összeért a két határ. Az autósok minimum egy órás veszteglésre számíthattak. „Gödöllőre megyünk. Ezen a határátkelőn szoktunk jönni mindig, ha Szerbiából megyünk. Még egy óra és talán átjutunk.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A forgalmat az is lassíthatja, hogy folyamatban van a határátkelő felújítása. A munkálatok mintegy másfél évig tartanak majd. Az illetékesek azt javasolják az utazóknak, hogy lehetőség szerint valamelyik másik átkelőt használják. A sávok lezárása miatt már most hosszabb a várakozási idő a teherautók számára.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Hosszú sor alakult ki a Horgos-Röszke közúti határátkelőhelyen is vasárnap délután. Az emberek többsége nem érti, miért halad ilyen lassan az átléptetés, többen panaszkodnak a hosszú várakozás miatt.

„Már több mint egy óra hosszája itt állunk. Negyed kettő felé, hogy ide álltunk. Nagyon lassan megy, nagyon lassan dolgoznak. Egy jó negyven percet lehet, hogy kell várnunk, vagy bő fél órát kell, amilyen iramban dolgoznak. Nagyon lassan, unalmasak már nagyon.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a police.hu-n, a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség oldalán, illetve a közösségi oldalak határfigyelő csoportjaiban, vagy a BorderWatcher alkalmazáson keresztül, hiszen a határhelyzet percről percre változhat. Közeledik a nyári szabadságok ideje is, így még hosszabb várakozási időre lehet majd számítani az átkelőkön.

határátkelőhely
szerb-magyar határ
Horgos-Röszke

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű