Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kezdődik az őszi lomtalanítás Szabadka külvárosi településein

2021.09.23
14:12
2021.09.23
16:17
Forrás
Pannon RTV
Őszi lomtalanítási akciót szervez a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat szeptember 24-e és december 10-e között.

Kidobni való bútor, építkezési törmelék, textília és minden, ami a fészerben vagy padláson felhalmozódott és amire már nincs szükségünk, attól most ingyen megszabadulhatunk. Ez alól kivétel az elektronikus és a szerves, konyhai hulladék. Szabadka mindegyik helyi közösségében összeszedik majd a háztartási lomot.

Az akció ideje alatt a városi, a peremvárosi és a települési helyi közösségekben is konténerekbe helyezhetik el a szilárd és nagyméretű hulladékokat a lakosok. Szeptember 24-én Visnyevácon négy, Dusanovón három, 27-én pedig Csantavéren reggel 8-tól öt ponton helyeznek ki összesen 7 konténert. A nagyméretű hulladékgyűjtőket 13 és 15 óra, valamint 18 és 20 óra között ürítik majd ki.

Pannon RTV

Nikola Jovičić, a tervezési és fejlesztési munkaegység vezetője, Köztisztasági és Parkosítási KKV, Szabadka: „Visnyevácon és Dusanovón, két külvárosi helyi közösségben kezdjük a lomtalanítást. Hétfőn és kedden Csantavér következik, és így tovább. Először a Szabadkához tartozó településeken kezdjük a takarítást, majd lassan kezdjük a városi helyi közösségek lomtalanítását. Az akciónkat úgy hajtjuk végre, hogy a járműveink, az emelővel ellátott tehergépkocsijaink a helyi közösségek előre meghatározott pontjaira kihelyezik az 5 köbméteres konténereket. A helyi közösségekben a lomtalanítás egy vagy két napig tart.”

lomtalanítás
Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat
Nikola Jovičić

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.