Ugrás a tartalomra

Ki mikor kérje a harmadik dózist?

2021.11.03
18:19
Forrás
Szerbiai RTV
A Batut Közegészségügyi Intézet ajánlást jelentetett meg. Két kínai oltás után már négy hónap elteltével kaphatjuk a harmadikat. Más vakcinák esetében öt hónapot kell várni.

Új, a koronavírus elleni oltások harmadik dózisával kapcsolatos protokollt fogadott el a Batut Közegészségügyi Intézet. Verica Jovanović igazgató elmondta, az intézet oldalán megtalálható az ajánlás a harmadik dózis felvételére vonatkozóan. Szavai szerint azok, akik két kínai oltóanyagot vettek fel, a második dózist követően négy hónap után kérhetik a harmadik oltást, míg a más gyártók oltóanyagait felvevő polgárok esetében öt hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy fel lehessen venni a harmadik dózist. Az igazgató elmondta, eddig 974.481 személy élt a harmadik oltás lehetőségével.

koronavírus
járvány
oltás
vakcina
harmadik dózis
Batut Közegészségügyi Intézet

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.