Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Kibővült a nagykikindai Misericordia idősek otthona

2022.04.24
10:47
2022.04.24
17:31
Forrás
Pannon RTV
Új objektummal bővült a nagykikindai Misericordia vagyis Irgalmasság elnevezésű idősek otthona.

A Nagybecskereki Egyházmegye által 11 éve alapított intézménynek a C szárnyát szentelték fel ünnepélyesen. Az idősek otthona összesen 70 idős személy teljes ellátását biztosíthatja.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A mintegy 2700 négyzetméteres összterületű Misericordia vagy Irgalmasság elnevezésű idősek otthonát Nagykikindán a nagybecskereki Egyházmegye alapította 2011-ben. Az épületkomplexum harmadik illetve C objektumának felszentelése és áldása után újabb 23 gondozottat fogadhat be az idősek otthona.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A 950 négyzetméteren elterülő és háromszintű C objektum két és fél évig épült. Az létesítmény első emeletén négy nappali szobát, egy konferenciatermet, a második emeleten két betegszobát és két apartmant alakítottak ki.

Bővíz László, igazgató, Misericordia Idősek Otthona, Nagykikinda: „A jövő héten várjuk, hogy a minisztérium illetékesei átveszik az épületet és ezáltal 70 személyre bővül a Misericordia otthon kapacitása. Ez a nagyberuházás körül belül egymillió euróba került.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az idősek családias körülmények között tölthetik idejüket, a társalgás, barátkozás mellett fizioterápiás és szakorvosi ellátás is biztosított számukra.

Német László, nagybecskereki megyéspüspök: „Minden vasárnap van szentmise, és mindig van egy-két ember, aki eljön és nemcsak katolikusok. Az otthon tehát nyitva van mindenki számára, se nyelv se vallás nem akadály, ha valaki ide akar jönni, amikor odaér a várólistán, akkor be van fogadva.”

A csaknem egymillió eurós beruházást egyebek mellett a magyar kormány, az amerikai-, valamint az olasz püspöki konferencia és a pápa segélyszervezete támogatta.

Nagykikinda
idősek otthona
Német László megyéspüspök
Német László
Bővíz László

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.