Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehérvári Csongor

Kiderítették, kik vettek részt a kisérettségi példák kiszivárogtatásában

2019-06-19
08:44
2019-06-19
10:28
Forrás
Szerbiai RTV
A nyolcadikosok szerdán és csütörtökön a tartalék teszteket töltik ki, először a kombináltat, majd a matematikait.

Három nő szivárogtatta ki a matematikai kisérettségi példákat - nyilatkozta a szerbiai köztévé műsorában Mladen Šaršević oktatási miniszter. Hozzátette, mint kiderült: hibák vannak a rendszerben, de megelőzték a súlyosabb dolgok lavináját. A tárcavezető elmondása szerint a zimonyi iskola dolgozói vettek részt a kiszivárogtatási láncban, azzal, hogy az egyik elvette a tesztet, Viberen átadta a másiknak, aki pedig továbbította egy médiában dolgozónak. A szerb oktatási miniszter emlékeztetett, ő már korábban is azt nyilatkozta, hogy kockázatos az a módszer, mellyel már 8 éve szervezik meg a kisérettségiket. Mladen Šaršević azt is elmondta, felajánlotta lemondását.

A nyolcadikosok ma a kombinált tesztet töltik, holnap pedig az elhalasztott matematikai felmérőt pótolják.

írják a tesztet
matematika
kisérettségi
Mladen Šaršević
szerb oktatási miniszter

Most

14:36

Mehetünk strandolni a hétvégén

Jelentős felmelegedés kezdődik vidékünkön, strandidő lesz - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzések szerint a hétvégén a hőmérő higanyszála a 32 fokot is elérheti.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.