Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kifizetik a Szülőföldön magyarul támogatásokat

2022.03.04
19:38
2022.03.04
20:49
Forrás
Pannon RTV
Április végéig mindenkihez eljut a pénz.

Megkezdődött március másodikán a Szülőföldön magyarul támogatások kifizetése. Az elkövetkező hetekben szerdánként, heti rendszerességgel értesítik majd a pályázókat. Akik megkapták, nincs más dolguk, mint az értesítő levéllel és személyi igazolványukkal együtt az OTP bank bármelyik fiókintézetébe elmenni, ahol felvehetik az összeget. Április végéig mindenki megkaphatja az értesítő levelet. Vajdaságban idén 230 egyetemi hallgató és 14000 család jut támogatáshoz.

Bús Ottó, a CMH-irodák koordinátora: „Az a fontos, hogy azok a szülők menjenek be a bankba minél korábban, akik első ízben pályáztak, akiknek óvodás korú vagy kisiskolás gyermekük van. Nekik személyesen kell bemenni a bankba, személyigazolványukkal, hogy a bank számukra meg tudja nyitni azt a célszámlát, amire a későbbiekben is majd ez a támogatás érkezik.”

Szülőföldön magyarul
CMH
Bús Ottó
támogatás
kifizetés

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.