Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kihívásként éli meg a püspöki teendőket Slavko Večerin

2020-11-22
11:03
2020-11-22
15:12
Forrás
Pannon RTV
Szubjektív című műsorunk felvételén arról is beszélt, hogy megválasztása után mik a rövidtávú feladatai.

Kihívásként éli meg a püspöki teendőket Slavko Večerin, akit nemrégiben szenteltek fel a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban megyéspüspökké. Szubjektív című műsorunk felvételén úgy fogalmazott: minden kezdet nehéz, de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy jól kormányozza az egyházmegyét. Mint mondta, pályája során minden megszerzett címre büszkén tekint vissza. Arról is beszélt, hogy megválasztása után mik a rövidtávú feladatai. A szabadkai megyéspüspökkel készült teljes beszélgetést kedden, a 20 órai híradó előtt, fél 8-tól láthatják a Pannon TV műsorán.

Slavko Večerin, szabadkai megyéspüspök: „Az Egyházi Törvénykönyv is előírja, ki kell nevezni egyes embereket, akikkel közre tudok működni, akik meg tudnak engem érteni és én is őket, így pedig együtt tudjunk vezetni ezt az egyházmegyét. János püspök úrtól ezt jól megtanultam. Adott nekem feladatokat, valamikor nehéz is volt, de megtanultam tőle, hogy hogy kellene egyensúlyt tartani és munkatársakat keresni. Nagy pasztorális tervem még nincs.”

Slavko Večerin
Szubjektív

Most

12:48

Elhunyt Dave Prowse

Meghalt Dave Prowse, aki Darth Vadert is játszotta a Csillagok háborúja eredeti trilógiájában – írja a BBC.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.