Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Kiírták a közbeszerzést a horgosi autópálya-határátkelő kibővítésére

2021.09.22
12:10
Forrás
Szerbiai RTV
Kiírta a közbeszerzést az illetékes minisztérium a horgosi autópálya-határátkelő felújítására és kibővítésére. A rekonstrukció után várhatóan nem alakulnak ki hosszabb sorok és a várakozási idő is csökken majd ezen az átkelőn.

A tervek szerint további két sávot építenének ki a személygépkocsik és kettőt autóbuszok számára a Szerbiába való beutazáshoz. Az országból kilépők esetében a jelenlegi buszsávot átadnák az autóknak, két kamionsávot pedig az autóbuszoknak. Az autóút mellett, a meglévő felüljáró és a határ közötti szakaszon két kamionsávot láttak elő. 108 parkolóhely kiépítését is tervezik a szerbiai oldalon, 113-mat pedig a határ magyar oldalán. A munkálatok összértéke mintegy 1,5 milliárd dinár, ebből 623 milliót az idei közbeszerzési tervből láttak elő.

Horgos
határátkelő
felújítás
bővítés
közbeszerzés

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően