Ugrás a tartalomra

Kik dolgoznak január első két napján?

2017-12-31
12:50
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi nyitvatartás és ügyelet lépett életbe ma, és a következő napokban is zárva lesz több közintézmény, vagy rövidített munkaidővel dolgoznak.

Január elseje és másodika munkaszüneti nap Szerbiában. Emiatt egyes szolgáltatások szünetelni fognak. 

Az újévi ünnepek alatt Szabadkán január 1-én és 2-án nem dolgoznak az ambulanciák, de a sürgősségi ellátáson 24 órás ügyelet lesz. Az egészségügyi szolgálatok Csantavéren és Bajmokon is egész napos ügyeletet tartanak.

Az Anya- és Gyermekgondozó gyerekorvosa a munkaszüneti napokon reggel 8 és 24 óra között tart ügyeletet, éjjel és a hajnali órákban pedig a kórházban várják a sürgős eseteket.

A szemétszállítás hétfőn és kedden szünetelni fog, a városi hulladéklerakodó viszont nyitva lesz az ünnepek alatt is. A posták elsején és másodikán zárva lesznek. Az év első napján kizárólag a határátkelőkön levő posták dolgoznak majd. Január 2-án ezenkívül még a szabadkai Rodić bevásárlóközpontban található posta is dolgozik reggel 8-tól este fél 9-ig, valamint a Bajai úti Univerexportban reggel 8-tól 19 óráig.

Az ünnepek alatt a szabadkai Városháza alatti gyógyszertár éjjel-nappal nyitva lesz.

Topolyán az egészségház január első két napján zárva lesz. A gyógyszertárak hétfőn nem lesznek nyitva, kedden rövidített munkaidőben, délután 14 óráig, más patikák pedig 18 óráig dolgoznak. A posta hétfőn és kedden zárva tart. A Komgrad Kommunális Közvállalat hétfőn és kedden nem szállítja el a háztartási hulladékot.

Az óbecsei egészségház az ünnepek alatt zárva lesz, a mentőszolgálat pedig hétvégi munkarend szerint dolgozik. Péterrévén és Bácsföldváron ezeken a napokon 7 és 10 óra között lehet orvoshoz fordulni, Radičevićen, Dreán és az Újfaluban pedig ugyancsak hétvégi munkarend szerint fogadják a pácienseket. Az óbecsei központi gyógyszertárban 7 órától 12 óráig lehet kiváltani a gyógyszereket. A postahivatal január 1-én és 2-án zárva lesz.

A törökbecsei Egészségházban a sürgősségi osztályon keddig 24 órás ügyeletet tartanak. A gyógyszertár hétfőn 9-től délig, valamint 14 órától 19 óráig lesz nyitva.

A nagybecskereki főpostán nem dolgoznak elsején és másodikán. Az Univerexport nagyáruház épületében lévő posta kedden viszont dolgozik. A városban az év első két napján nem fizettetik meg a parkolási díjat. A nagybecskereki piacok a januári munkaszüneti napokon 14 óráig lesznek nyitva. A köztisztasági vállalat szolgálata 1-én csak a város központjából hordja el a szemetet. A nagybecskereki elsősegélynyújtó szolgálat 24 órás ügyeletet tart. Az ünnepnapokon a Dr. Boško Vrebalov egészségházban tartanak ügyeletet. Ezeken a napokon a gyermekorvos reggel 7 és este 20 óra között dolgozik. A gyermekfogászati rendelő pedig 7 és 13 óra között fogad betegeket. Az ünnepnapokon 8 és 12 óra között lesz ügyeletes orvos a melencei, az écskai, az eleméri és a perlaszi orvosi rendelőkben. A Központi Gyógyszertár megszakítás nélkül dolgozik.

Zentán a boltok többsége az új év első két napján zárva tart. A posta és a bankok sem fogadnak ügyfeleket. Az egészségügyi intézmények ügyeletet tartanak. A zentai fogorvosi rendelő elsején és másodikán 9-től délig fogadja a sürgős eseteket. Az állami gyógyszertárban e két napon fél 8-tól fél 1-ig, míg a gyermekorvos 8-tól 9-ig tart ügyeletet. Az egészségház nem dolgozik az új év első két napján. Sürgős esetekben a mentőszolgálat számát tárcsázzák. 

újév
nyitvatartás
ÜGYELET

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.