Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kik kerülnek most kórházba a koronavírus miatt?

2022.02.11
10:29
Forrás
Politika
Az omikronnal megfertőzött betegek nyolc nap után általában elhagyhatják a kórházat, a delta variáns azonban súlyos szövődményekkel is járhat, ezért a páciensek akár másfél hónapig is rászorulnak a kórházi kezelésre.

A kórházban kezelt koronavírusos betegek mintegy 70 százaléka nincs beoltva, azok pedig, akik oltottak, és mégis kórházi kezelésre szorulnak, idős, krónikus betegek, akiket a családjuk valamelyik fiatalabb tagja fertőzött meg - nyilatkozta dr. Tatjana Adžić Vukićević, a Batajnicai Covid-kórház igazgatója a Politika című napilapnak. Korábban egyébként 80-100 új koronavírusos pácienst vettek fel naponta, most ez a szám 60. Többségük súlyos betegségekkel küzd, a koruk pedig meghaladja a 70 évet. A szakember elmondta, az omikronnal fertőzött betegek legfeljebb 8 napot töltenek kórházban, a delta variáns azonban komolyabb szövődményeket okoz, és a páciensek 21-től 46 napig szorulnak kezelésre.

koronavírus
omikron
delta variáns
Batajnicai covid-kórház
Tatjana Adžić Vukičević

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.