Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kik kerülnek most kórházba a koronavírus miatt?

2022.02.11
10:29
Forrás
Politika
Az omikronnal megfertőzött betegek nyolc nap után általában elhagyhatják a kórházat, a delta variáns azonban súlyos szövődményekkel is járhat, ezért a páciensek akár másfél hónapig is rászorulnak a kórházi kezelésre.

A kórházban kezelt koronavírusos betegek mintegy 70 százaléka nincs beoltva, azok pedig, akik oltottak, és mégis kórházi kezelésre szorulnak, idős, krónikus betegek, akiket a családjuk valamelyik fiatalabb tagja fertőzött meg - nyilatkozta dr. Tatjana Adžić Vukićević, a Batajnicai Covid-kórház igazgatója a Politika című napilapnak. Korábban egyébként 80-100 új koronavírusos pácienst vettek fel naponta, most ez a szám 60. Többségük súlyos betegségekkel küzd, a koruk pedig meghaladja a 70 évet. A szakember elmondta, az omikronnal fertőzött betegek legfeljebb 8 napot töltenek kórházban, a delta variáns azonban komolyabb szövődményeket okoz, és a páciensek 21-től 46 napig szorulnak kezelésre.

koronavírus
omikron
delta variáns
Batajnicai covid-kórház
Tatjana Adžić Vukičević

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.