Ugrás a tartalomra
Védelmi Minisztérium

Kiképzésre hívják a tartalékosokat Szerbiában

2019.02.28
16:15
Forrás
Vajdaság MA
Szerbia egész területén tartalékos kiképzésen kell részt venniük azoknak a polgároknak, akik nem teljesítettek sorkatonai szolgálatot - írja a Blic.

Jelenleg kiképzést tartanak Vranjéban. A vonatkozó törvény szerint minden személyt, aki betöltötte a 30. életévét, a tartalékos egységekbe sorolják függetlenül attól, hogy letöltötte-e a katonai szolgálatot vagy sem. Katonakötelesnek számít mindenki, aki nem töltötte be a 65. életévét. A tartalékosokról szóló új rendeletet azután vezették be, hogy 2011 óta már nem kötelező a katonai szolgálat.

A kiképzés ideje változó, de átlagosan 15 napig tart.

kiképzés
tartalékos
sorkatonaság

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű