Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Merck & Co.

Kiknél alkalmazzák majd a Molnupiravir koronavírus elleni gyógyszert?

2021.12.18
11:09
2021.12.18
12:56
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában hamarosan elérhető lesz a Molnupiravir nevű koronavírus elleni gyógyszer.

Arról, hogy kiknél alkalmazzák majd ezt az orvosságot, Jelena Mitrašinović beszélt. A szerbiai Gyógyszer és Egészségügyi Eszközök Ügynökségének munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a gyógyszert kizárólag orvosi javaslatra lehet használni. A készítményt olyan koronavírusos betegeknél alkalmaznák, akiknek enyhe vagy közepesen súlyos az állapotuk, továbbá elmúltak 18 évesek.

Az eddigi kutatások azt mutatják, hogy a Molnupiravir gyógyszer mintegy 30 százalékkal csökkenti a kórházi kezelésre szorulók és a halálozások számát.

Molnupiravir
koronavírus
gyógyszer

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.