Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kinőtte jelenlegi épületét a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium

2021.12.09
17:03
2021.12.09
21:18
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek az esetleges bővítésről egyeztettek ma.

A 2003-ban alapított, Zenta térségében nagy elismertségnek örvendő gimnáziumban jelenleg 221 diák tanul, közülük 150-en a kollégiumi rész lakói is. A megnövekedett érdeklődés előirányozza a kollégiumi férőhely kapacitásának növelését.

Csikós Pajor Gizella, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója: „Természetesen, ha tantermekből is lenne 1-2-vel több, az is nagyon jól jönne az iskolának, merthogy valamikor egy váltásban dolgoztunk és most már abban a helyzetben vagyunk, hogy két váltásban kell a tanítást is megszerveznünk, hogy minden óra beleférjen az órarendbe.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium a tartomány számára kimondottan fontos intézmény - mondta Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár.

„Ez alkalommal arról beszélgettünk, hogy milyen szükségletei lennének a gimnáziumnak a jövőben és egyes látképeket vázoltunk fel a kollégiumi kapacitások bővítése kapcsán, és én úgy látom, hogy a közeljövőben konkrét eredményekről is be tudunk majd számolni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A látogatáson a zentai önkormányzat részéről Czegledi Rudolf polgármester és Juhász Attila oktatással és művelődéssel megbízott tanácstag vett részt.

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium
Zenta
bővítés
Szakállas Zsolt
Csikós Pajor Gizella

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.