Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kiosztották a szerbiai Mária Rádió rajzpályázatának díjait

2022.05.14
10:39
2022.05.14
18:24
Forrás
Pannon RTV
Óriási sikere volt a felhívásnak, összesen 804 rajz érkezett be Vajdaság 35 településéről. Jézus feltámadását, vagy a tavasz ébredését festhették meg, rajzolhatták le a gyerekek.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kurnyák Milán, Csabai Patrik és Rácz Tamás az óvodások kategóriájában nyertek különdíjat, csoportmunkájukat jutalmazták. A fiúk között nagy az összhang, hiszen együtt dolgoztak, és stábunknak is közösen nyilatkoztak.

„Jó érzés volt rajzolni, tavaszi tájat rajzoltunk, meg Jézust” - mondták.

A gyerekek Jézus feltámadását, vagy a tavasz ébredését választhatták témaként. Paróci Loretta azt rajzolta le, ahogy Jézus kilép a sírból.

„Jézus feltámadását választottam témának, faszínessel dolgoztam. Nagyjából két napig tartott, amíg elkészült.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az alkotásokat Franciskovity Laura múzeumpedagógus, Szabó Réka, a Mária Rádió szerkesztője, valamint Bálint Ágota, a Mária Rádiónkért Egyesület elnöke bírálta el.

Bálint Ágota elmondta: „Nagyon örültünk, amikor sorra jöttek a művek. 240 volt a tavalyi év folyamán, idén megnégyszereződött, 804 alkotás jött, 35 településről. Olyan településekről is, ahol nem is hallható a Mária Rádió. Hihetetlen, hogy a Mária Rádió, mint katolikus rádió milyen módon meg tudja az embereket szólítani.”

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere az eseményen úgy fogalmazott, a Mária Rádió megmaradásunk egyik alappillére.

„Örömömre szolgál, hogy a Mária Rádió már ilyen hosszú ideje működik itt a közösségünkben, mint az egyedüli magyar vallási rádió. Mint Szabadka város, otthont adunk a Mária Rádiónak, és megpróbáljuk szerény körülmények között támogatni is. Amit ma itt láttunk és megéltünk, az számomra azt jelenti, hogy érdemes ezért dolgozni.”

A Mária Rádió egyébként teljes mértékben önkéntes szolgálatra épül és kizárólag adományokból él. Programjának vázát az imádság, a keresztény tanítás képezi.

Mária Rádió
rajzpályázat
díjkiosztó
Szabadka
Bálint Ágota
Kern Imre

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű