Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Kisérettségi-felkészítő a VM4K szervezésében

2020-02-01
11:38
2020-02-01
16:21
Forrás
Pannon RTV
Újabb csoport kezdte meg a kisérettségire való felkészülést Szabadkán. A fiatalokat kémiából, fizikából, biológiából, matekból, történelemből, földrajzból és magyar nyelvből készítik fel a tesztekre.

Slajher Gregor a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumba szeretne iratkozni, számára legnagyobb nehézséget a kémia és a történelem jelenti: „Azért jöttem ide, hogy jobban meg tudjam írni az érettségit.”

Barta Dávid zentagunarasi diák szerint hasznosak a felkészítők: „Azért jöttem ide, hogy jobban felkészülhessünk a kisérettségire. Ezt mi úgy találtuk az interneten, és jó eljönni erre.”

Cinkler Klára kémiatanár szerint a fiatalok hozzáállása is más a felkészítőn, hiszen nincs szigorú tanterv, az oktatók szabadabban és gyorsabban tudják felmérni a gyerekek felkészültségét: „Röviden átvesszük egyik másik tanév legfontosabb témaköreit. Kezdjük az anyagnál azután feltárjuk annak mivoltát, a kémia fontosságát a mindennapi életben, az újrahasznosításról is tanulunk.”

Gubena Erika a VM4K szakmai referense azt mondta, nagy az érdeklődés a felkészítő iránt: „A kisérettségi felkészítőre ebben a csoportban 50 tanuló jelentkezett be és azért tartottuk szükségesnek, mert úgy láttuk, hogy hatalmas az érdeklődés. Az első csoportban 70 tanuló vesz részt a kisérettségi felkészítőn és mivel, hogy túljelentkezés volt ezért döntöttünk úgy, hogy nyitunk egy második csoportot is, amivel segíteni szeretnénk az ő munkájukat.”

A felkészítők a kisérettségi tesztek írását megelőző hétig, egészen május közepéig tartanak majd.

VM4K
kisérettségi felkészítő
magyar nyelv
matematika
kémia
fizika
biológia
történelem
földrajz
Cinkler Klára
Gubena Erika
Szabadka

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.