Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Kisérettségi-felkészítő a VM4K szervezésében

2020-02-01
11:38
2020-02-01
16:21
Forrás
Pannon RTV
Újabb csoport kezdte meg a kisérettségire való felkészülést Szabadkán. A fiatalokat kémiából, fizikából, biológiából, matekból, történelemből, földrajzból és magyar nyelvből készítik fel a tesztekre.

Slajher Gregor a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumba szeretne iratkozni, számára legnagyobb nehézséget a kémia és a történelem jelenti: „Azért jöttem ide, hogy jobban meg tudjam írni az érettségit.”

Barta Dávid zentagunarasi diák szerint hasznosak a felkészítők: „Azért jöttem ide, hogy jobban felkészülhessünk a kisérettségire. Ezt mi úgy találtuk az interneten, és jó eljönni erre.”

Cinkler Klára kémiatanár szerint a fiatalok hozzáállása is más a felkészítőn, hiszen nincs szigorú tanterv, az oktatók szabadabban és gyorsabban tudják felmérni a gyerekek felkészültségét: „Röviden átvesszük egyik másik tanév legfontosabb témaköreit. Kezdjük az anyagnál azután feltárjuk annak mivoltát, a kémia fontosságát a mindennapi életben, az újrahasznosításról is tanulunk.”

Gubena Erika a VM4K szakmai referense azt mondta, nagy az érdeklődés a felkészítő iránt: „A kisérettségi felkészítőre ebben a csoportban 50 tanuló jelentkezett be és azért tartottuk szükségesnek, mert úgy láttuk, hogy hatalmas az érdeklődés. Az első csoportban 70 tanuló vesz részt a kisérettségi felkészítőn és mivel, hogy túljelentkezés volt ezért döntöttünk úgy, hogy nyitunk egy második csoportot is, amivel segíteni szeretnénk az ő munkájukat.”

A felkészítők a kisérettségi tesztek írását megelőző hétig, egészen május közepéig tartanak majd.

VM4K
kisérettségi felkészítő
magyar nyelv
matematika
kémia
fizika
biológia
történelem
földrajz
Cinkler Klára
Gubena Erika
Szabadka

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.