Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kisérettségi fokozott biztonsági intézkedések mellett

2020-06-02
10:50
Forrás
021.rs, Szerbiai RTV
A kisérettségit Szerbiában június 17-én, 18-án és 19-én tartják.

Fokozott biztonsági intézkedések, tanfelügyelők, és egy seregnyi munkatárs felügyelete alatt zajlik idén a kisérettségi Szerbiában, annak érdekében, hogy ne legyenek visszaélések - mondta Mladen Šarčević. Az oktatási miniszter biztosított afelől, hogy idén nem történhet meg, hogy valaki kiszivárogtassa a tesztek kérdéseit. A záróvizsga alkalmával mintegy 360 külsős munkatárs, tanfelügyelő, de még minisztériumi képviselő is figyel arra, hogy senki se juthasson a vizsgakérdésekhez és azt esetleg megjelentesse a közösségi médiában - mondta Šarčević.

Ma egyébként a nyolcadikosok matematikából írják a próbaérettségit. A végzős nyolcadikosok az iskolában írták meg a feladatsort, ellentétben az anyanyelvi és a kombinált teszttel, amit tegnap otthon tölthettek ki. A próba-kisérettségi célja, hogy a diákok felmérhessék tudásukat a rendes megmérettetés előtt.

kisérettségi
biztonsági intézkedések

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.