Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kishegyesen és Topolyán már megkezdték a nyugdíjas kártyák kiosztását

2018-03-12
10:37
2018-03-12
16:09
Forrás
Pannon RTV
Az egyszerűbb és biztonságosabb megoldással elégedettek a nyugdíjasok.

Húsz topolyai és tíz kishegyesi nyugdíjas vehette át ma az új nyugdíjas státuszt igazoló csipes kártyát. Az új dokumentumot a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap adja ki, és célja a nyugdíjas státusz bizonyítása. A kártyák minimális számú személyes adatot tartalmaznak , vagyis csak a nevet és vezetéknevet, a fiókintézet elnevezését és a kártya számát, így védik a nyugdíjasok személyes adatait. A nyugdíjas kártya ingyenes.

Az új nyugdíjas kártyának köszönhetően ezentúl nem kell felmutatni az utolsó nyugdíjcsekket a nyugdíjas státusz igazolásához, ezzel a nyugdíjasok személyi adatait is megvédik az esetleges visszaélésektől, valamint egyszerűbben tudják majd kihasználni a kedvezményeket.

Kiss Ferenc, nyugdíjas, Kishegyes: „Csak jobb ez az ötlet így, mindannyiunk részére, ez az újítás, ami lett most utóbb, biztonságosabb sokkal.”

Vastag Jenő, nyugdíjas, Kishegyes: „Jó dolog szerintem, eddig nem volt nekem, mert különben nem nagyon mozdulok ki sehova, nem is tudtam, hogy létezik ilyen, de most, hogy hallom, jó nekem is, hogy lesz ilyen kártyám.”

Az új dokumentumot a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap adja ki, minden nyugdíjas számára ingyenes. A kártyák csak a nevet és vezetéknevet, a fiókintézet elnevezését és a kártya számát tartalmazzák, így védik a nyugdíjasok személyes adatait. Senežana Marić, igazgató, Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap szabadkai kirendeltsége: „A nyugdíjas kártya arra szolgál, hogy a nyugdíjas azonosítani tudja magát, tehát a nyugdíjas azonosítására, arra szolgál, hogy a nyugdíjról szóló csekk vagy végzés helyett, amelyet eddig fel kellett mutatni, bizonyos kedvezményekhez jusson, mostantól arra nem lesz szükség.”

A nyugdíjas kártya ingyenes, április végéig Szerbia 1,7 millió nyugdíjasa kézhez fogja kapni. A nyugdíjas kártya átvételének lehetőségéről értesítik az érintetteket.

nyugdíjas kártyák
Topolya
Kishegyes

Most

14:07, Frissítve: 14:17

Horror és vörösbor a palicsi Abbáziában

Különleges filmfesztivált rendeztek Palicson. Középpontjában a horrorfilmek és a vörösbor szerepelt. A negyedik Dead Lake Horror & Wine Festival helyszíne a tópart közelében lévő bbázia mozi.
13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.