Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kishegyesen a transzfúziós jármű

2019-07-05
13:34
2019-07-05
19:56
Forrás
Pannon RTV
Új transzfúziós járművel járják Vajdaság településeit az újvidéki Vérátömlesztő Intézet munkatársai. A jármű beszerzését tartományi támogatásból tudták megvalósítani.

Ma Kishegyesre érkezett, ahol a helyi Vöröskereszt szervezésében négyhavonta tartanak véradási akciót. Kishegyes három településén 300 véradót tartanak számon, alkalmanként hetvenen adnak vért.

A járműnek köszönve nem szükséges külön terem a véradási akciók lebonyolításához és megkönnyíti a munkát - mondta el Dr. Miroslav Petković az újvidéki Vérátömlesztő Intézet munkatársa.

Dr. Miroslav Petković: „Ez a transzfúziós jármű azért jelentős, mert Vajdaság területén változóak a terepi körülmények. Egyes helyeken jobbak, ami a helyiségeket illeti, máshol nem kielégítőek. Azokon a helyeken, ahol nehezebb megoldani az akciót, mindenképpen jól jön ez a jármű. Ugyanúgy azokon a helyeken is megoldás, ahol csak egy parkoló áll rendelkezésre, tehát nem szükséges külön helyiség a véradási akcióhoz. Maga a transzfúziós jármű fel van szerelve egy vérvételre, a vér tárolására alkalmas résszel, légkondícionált, van saját áramfejlesztője, tehát elegendő ideig tud működni.”

véradás
transzfúzió

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.