Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kishegyesen a transzfúziós jármű

2019-07-05
13:34
2019-07-05
19:56
Forrás
Pannon RTV
Új transzfúziós járművel járják Vajdaság településeit az újvidéki Vérátömlesztő Intézet munkatársai. A jármű beszerzését tartományi támogatásból tudták megvalósítani.

Ma Kishegyesre érkezett, ahol a helyi Vöröskereszt szervezésében négyhavonta tartanak véradási akciót. Kishegyes három településén 300 véradót tartanak számon, alkalmanként hetvenen adnak vért.

A járműnek köszönve nem szükséges külön terem a véradási akciók lebonyolításához és megkönnyíti a munkát - mondta el Dr. Miroslav Petković az újvidéki Vérátömlesztő Intézet munkatársa.

Dr. Miroslav Petković: „Ez a transzfúziós jármű azért jelentős, mert Vajdaság területén változóak a terepi körülmények. Egyes helyeken jobbak, ami a helyiségeket illeti, máshol nem kielégítőek. Azokon a helyeken, ahol nehezebb megoldani az akciót, mindenképpen jól jön ez a jármű. Ugyanúgy azokon a helyeken is megoldás, ahol csak egy parkoló áll rendelkezésre, tehát nem szükséges külön helyiség a véradási akcióhoz. Maga a transzfúziós jármű fel van szerelve egy vérvételre, a vér tárolására alkalmas résszel, légkondícionált, van saját áramfejlesztője, tehát elegendő ideig tud működni.”

véradás
transzfúzió

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.