Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrija Vukelić

Kisić Tepavčević: Egyelőre felelősségteljesen viselkednek a külföldről hazaérkezett szerbiaiak

2020-09-19
10:54
2020-09-19
15:41
Forrás
Blic
Tegnap percenként 10 olyan személy jelentkezett, illetve regisztrálta magát, akik olyan országból érkeztek Szerbiába, ahol magas a fertőzöttek száma - nyilatkozta dr. Darija Kisić Tepavčević.

A Batut Közegészségügyi Intézet igazgató-helyettese szerint ez is azt bizonyítja, hogy az emberek felelősségteljesen viselkednek.

Minden külföldről hazatérőre vonatkozik az egészségügyi ellenőrzés, tekintettel arra, hogy az európai államok többségében rosszabb a járványügyi helyzet, mint Szerbiában – nyilatkozta a Prva televíziónak Dr. Darija Kisić Tepavčević.

A Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese elmondta, az elmúlt napon 4500 ember jelentkezett az e-zdravlje portálon keresztül.

A külföldről visszatérők egészségügyi megfigyelése pénteken 18 órától lépett hatályba. A hazaérkezőknek a belépést követően 24 órán belül kell regisztrálniuk az e-zdravlje.gov.rs portálon, ahol egy teszt kitöltése után további instrukciókat kapnak.

Kisić Tepavčević arra is emlékeztetett, hogy az intézkedés betartásának elmulasztása akár büntetést is vonhat maga után.

koronavirus
Szerbia
Darija Kisić Tepavčević
hazatérés
külföld

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.