Ugrás a tartalomra

Kitartóan próbálnak Európába jutni az illegális bevándorlók

2022.10.31
08:23
Forrás
police.hu
A magyar rendőrök és katonák 1873 határsértővel szemben intézkedtek péntektől vasárnapig - áll a magyar Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatásában.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 587, szombaton 679, vasárnap 597 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

Emellett elfogtak tíz határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten Magyarország területén 4595 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza.

Embercsempészés miatt 45 gyanúsított ellen indult eljárás - közölték.

határ
migráns
Magyarország
rendőr

Most

14:02, Frissítve: 14:18

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű