Ugrás a tartalomra

Kitilthatják a kisállattenyésztőket a szabadkai galambpiacról (videó)

2017-06-18
14:53
Kétségbeesettek a szabadkai kisállattenyésztők, hiszen megtilthatják számukra azt, hogy a helyi galambpiacon árulhassanak
Kétségbeesettek a szabadkai kisállattenyésztők, hiszen megtilthatják számukra azt, hogy a helyi galambpiacon árulhassanak. Stábunk annak járt utána, létezik-e olyan kiskapu, amely megvédhetné ettől az árusokat. Feszült volt a hangulat vasárnap reggel a szabadkai kisállat, azaz galambpiacon, szinte mindenki arról beszélt, hogy bezárhatják a piacot. Vannak akik már évek óta itt árulnak. Egy idősebb hölgy standján hörcsögöket, egereket és madarakat látni. nyuszipiac8-S A törpenyulak láthatóan a stábunk kamerájától sem riadnak meg. A többi árushoz hasonlóan ő is hallott arról, hogy betilthatják magánszemélyek számára az árusítást a galambpiacon. nyuszipiac6-S „Kint volt a piac elnöke és mondta, hogy be akarják tiltani, de hát a nép ezt szerintem nem fogja engedni, valamiből meg kell, hogy éljünk, nem? Ha már három tehénből nem tudok megélni, hozzátettem a kisállatokat, valamiből kell.” Az árusok fel vannak háborodva. Úgy érzik, még ezt a kis bevételt is el akarják venni tőlük. Sokan csak hobbiból járnak ki ide, és olyanok is vannak, akik még csak nem is pénzért kínálják a kisállatokat, hanem elajándékozzák azokat. nyuszipiac-S Granyák Gábor: „Itt haszon nincs, ez egy hobbi, egy tradíció. Nem tudom, hogy egyeseknek miért van ezzel baja. Ezzel senkinek nem ártunk. Szerbiában így is nehéz az élet, így próbálunk egy kis plusz bevételre szert tenni.” nyuszipiac2-S Pletl Ádám, a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, a törvény szerint magánszemélyek nem árulhatnak kisállatot a piacokon. Ezt a törvényt most Szabadkán is alkalmaznák, emiatt került veszélybe az árusok sorsa. Ennek elkerülésére egy mód azonban mégis van. „A város már 2 hónapja keresi a megoldást, hogy lehessen is kisállat piac és törvényileg is rendben legyen. Mi felkínáltuk, hogy legyen úgy, mint Kishegyesen, Topolyán, ahol fizikai személyek árulhatnak. Az vásár. Ez a városhoz tartozik, a város hozza a döntést róla és a város felel azért.” galampiac_kutyusok Tehát ha Szabadka város a kisállat piacot vásárrá nyilvánítaná, akkor a fizikai személyek törvényesen dolgozhatnának, és továbbra is számos kisállat kerülhetne szerető gazdihoz.szabadka
galambpiac

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.