Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs

Kitüntetés a koronavírus ellen harcolóknak

2020.11.30
14:41
Forrás
Szerbiai RTV
Kitüntetéseket kaptak a koronavírus elleni küzdelem orvosai és azok a személyek is, akik nem egészségügyi személyzetként hozzájárultak a betegség elleni harchoz.

A kitüntetéseket november 11-e, az első világháború végi fegyverszünet napja alkalmából adta át a díjazottaknak Aleksandar Vučić. 

A Karađorđe csillag első fokozatú érdemrendjét Mijomir Pelemiš járványügy szakorvos kapta. Goran Stevanović a belgrádi Fertőző Betegségek Klinikájának igazgatója, Branislav Tiodorović epidemiológus és Danica Grujičić a Szerbiai Onkológiai és Radiológiai Intézet igazgatója a Karađorđe csillag második fokozatú érdemrendjében részesült. 

Mások mellett kitüntetésben részesültek még a Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központ munkatársai is.

Vučić köszönetet mondott mindnyájuk munkájáért. A szerb államfő hozzátette, hogy ezek az emberek az igazi hősök, akikre büszkék lehetünk.

kitüntetés
koronavírus
harc
Szerbia

Most

13:27

Az Aidával indult a Szerb Nemzeti Színház 161. évada

Mintegy négyszázan dolgoztak az Aida című operaelőadáson: operaénekesek, kóristák, zenészek, balett-táncosok, statiszták. A tegnapi újvidéki bemutatót szabadtéren tartották, a Péterváradi várban. Ezzel megkezdődött a Szerb Nemzeti Színház 161. évada.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.