Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Kitüntették Magyarországot az üldözött keresztények segítéséért

2018-09-14
10:57
2018-09-14
16:51
Forrás
MTI
Azbej Tristan Washingtonban vette át egy amerikai elemzőintézet díját.

Az üldözött keresztények segítéséért Kereszt Népe díjjal tüntette ki Magyarországot, illetve - ahogyan a laudációban elhangzott - a magyar nemzetet a néhai Ronald Reagan elnök ösztökélésére megalakult Biztonságpolitikai Központ nevű amerikai elemzőintézet. A csütörtökön Washingtonban rendezett gálavacsorán Gregg Mitchell, a Nemzetközi Vallásszabadság Kerekasztal nevű ernyőszervezet társelnöke a laudációban kiemelte Orbán Viktor magyar miniszterelnök bátorságát és a magyar kormány tettrekészségét az üldöztetést szenvedő keresztények megsegítése érdekében. A kitüntetést Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője vette át.

Magyarország
Kereszt Népe-díj
Azbej Tristan

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.