Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Költséghatékony fűtés a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban és a Művelődési Házban

2022.07.20
11:28
2022.07.20
19:00
Forrás
Pannon RTV
Új, költséghatékony gázkazánok kerülnek a magyarkanizsai József Attila Könyvtárba és a helyi Művelődési Házba az illetékes tartományi titkárság jóvoltából. A beruházásnak köszönhetően jelentős összeget tudnak így megtakarítani a fűtési szezonban.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Közel 20 év után cserélik ki a gázkazánokat az intézményekben. Most kondenzációs kazánok kerülnek a régiek helyére. A munkálatokat Kávai Sándor mérnök felügyeli.

„A füst gázokból, ami a hagyományos kazánoknál a kéményen keresztül elmegy a levegőbe, abból is még el tudnak venni bizonyos hőt és ezáltal sokkal gazdaságosabb, sokkal kevesebb földgázt fogyasztanak és hatékonyabbak is úgy mondva, valamint költség szempontjából.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Tavaly év végén jelent meg az illetékes tartományi titkárság energiahatékonysági pályázata, amire a két intézmény sikeresen pályázott.

Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „A régi kazánok, még akkor kerültek ide, amikor építették az épületet, valamikor 2004-2005 környékén lettek beszerelve és sajnos az utóbbi néhány évben nem voltak megbízhatóak, többször meghibásodtak, javíttatni kellett őket, ilyenkor ugye probléma volt a fűtés, ezért nagyon jókor jött nekünk ez a pályázat.”

A beruházás közel 1 millió dinár, ebből 600 ezer dinárt a tartományi titkárság, a fennmaradt összeget pedig Magyarkanizsa önkormányzata biztosította.

József Attila Könyvtár
Magyarkanizsa
Művelődési Ház
gázkazán

Most

10:01

Kabaré Csókán

Kabaré címmel mutatta be előadását a tiszaszentmiklósi dr. Tihomir Ostojić nevét viselő Művelődési Egyesület asszonykórusa szerdán este a csókai Művelődési Házban.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.