Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Kon: Februárig is eltarthat a járvány harmadik hulláma

2020-10-20
11:22
2020-10-20
15:35
Forrás
Blic
Még ha sikerül is lelassítanunk a koronavírus terjedését Szerbiában, akkor is 12-16 hétig, az az februárig is eltarthat a járvány harmadik hulláma - nyilatkozta dr. Predrag Kon.

A járványügyi szakember kiemelte, a kollektív immunitás elérésére még éveket kell várnunk. Az európia járványügyi helyzet kapcsán kifejtette, Szerbia helyzete jónak mondható a többi országhoz viszonyítva, és ha azt szeretnénk, hogy ez így is maradjon, akkor feltétlenül be kell tartanunk az intézkedéseket. Kon hozzátette, jelenleg Belgrádban, Kragujevacon és Valjevón a legrosszabb a helyzet Szerbiában.

Egyelőre jól működik az oktatási intézményekben bevezetett rendszer - mondta dr. Predrag Kon. Kiemelte, a múlt héten 26 iskolában jelent meg a vírus, közülük 10 középiskolában és 16 általánosban. Az azt megelőző héten pedig 27 oktatási intézményben ütötte fel a fejét a kór. A szakemberek folyamatosan követik a fejleményeket, egyelőre nincs ok az online oktatás bevezetésére - fogalmazott Kon.

Predrag Kon
koronavírus
koronavírus-járvány
Szerbia

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.