Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kon: A maszk viselése miatt kevesebb felső légúti fertőzött van

2020-09-30
11:58
2020-09-30
19:55
Forrás
Vajdasági RTV
Az iskolák jelentik a legnagyobb kockázatot a koronavírus terjedése szempontjából - mondta dr. Predrag Kon.

A szerbiai válságstáb tagja hozzátette, a középiskolások és a felsőoktatásban résztvevők terjeszthetik legjobban a kórt. A szakember magyarázata szerint a fiataloknak van a legtöbb érintkezésük másokkal, ezért ők adhatják tovább leggyorsabban a betegséget. Az általános és a középiskolákban 850 ezer diák tanul, de a felállított rendszer működik - tette hozzá Kon. A szakember kiemelte, a maszk viselése miatt szeptember negyedik hetében kétszer kevesebb felső légúti fertőzött van, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az első három hét alatt 21 általános és 7 középiskolában azonosították a koronavírust, ezek Kon szerint elszigetelt esetek voltak, csak egy középiskolában terjedt a betegség. A válságstáb tagja az influenza elleni védőoltás felvételének fontosságáról is beszélt, mivel szerinte a koronavírusosok száma növekedni fog. 

Dr. Predrag Kon
légúti megbetegedések
koronavírus

Most

18:26

Mini-Schengen online csúcs

Három témakörben tartott virtuális találkozót Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök.
15:51, Frissítve: 17:34

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű