Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kon: Nincs más alternatíva, csak a rendkívüli helyzet kihirdetése maradt

2021.03.02
09:39
2021.03.02
14:26
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Ezt mondta ma dr. Predrag Kon járványügyi szakember a Szerbiai RTV vendégeként.

Szerinte a koronavírus-helyzet Szerbiában annyira romlik, hogy nincs más lehetőség, teljesen meg kell akadályozni, hogy az emberek kapcsolatba léphessenek egymással. Egyedül a gyógyszertárak, az élelmiszerboltok és a benzinkutak lehetnének nyitva - ezt javasolja a szerbiai válságstáb orvosi része. A szakemberek tisztában vannak vele, hogy a rendkívüli helyzet bevezetése sokként érné a gazdaságot, de azt mondják, sokkal fontosabb az életek védelme, mert ha minden úgy folytatódna, ahogy eddig volt, az egészségügyi rendszer összeomlana.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember: „Kizárólag a kontaktusok teljes megakadályozása hozhat eredményt. A korlátozások, amelyek a hétvégén voltak, nem azok, amiket a válságstáb orvosi tagjai javasoltak. Sokkal szigorúbb intézkedéseket javasoltunk. Azt kértük, hogy minden zárjon be, kivéve az élelmiszeripari létesítményeket, a gyógyszertárakat és az üzemanyag-töltőállomásokat, annak érdekében, hogy egyértelműen érthető legyen a helyzet, és nemcsak emiatt, hanem azért is, hogy ezáltal megszakítsuk a vírus átadásának láncolatát. Jelen van Szerbiában a koronavírus brit mutációja. Érdekes, hogy azt nem akarjuk figyelembe venni, hogy mi történik azokban az országokban, ahol felbukkant ez a vírustörzs. Sokkal nagyobb, erősebb a fertőzőképessége. A korlátozások valóban ugyanazok, ez igaz, de a meglévő szabályok mellett a brit mutáns is sokkal fertőzőbb.”

 

Dr. Predrag Kon
Predrag Kon
rendkívüli helyzet
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-helyzet
kijárási tilalom
24 órás kijárási tilalom
válságstáb
korlátozások
korlátozás
járványügyi korlátozás

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!