Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kon: Nincs más alternatíva, csak a rendkívüli helyzet kihirdetése maradt

2021.03.02
09:39
2021.03.02
14:26
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Ezt mondta ma dr. Predrag Kon járványügyi szakember a Szerbiai RTV vendégeként.

Szerinte a koronavírus-helyzet Szerbiában annyira romlik, hogy nincs más lehetőség, teljesen meg kell akadályozni, hogy az emberek kapcsolatba léphessenek egymással. Egyedül a gyógyszertárak, az élelmiszerboltok és a benzinkutak lehetnének nyitva - ezt javasolja a szerbiai válságstáb orvosi része. A szakemberek tisztában vannak vele, hogy a rendkívüli helyzet bevezetése sokként érné a gazdaságot, de azt mondják, sokkal fontosabb az életek védelme, mert ha minden úgy folytatódna, ahogy eddig volt, az egészségügyi rendszer összeomlana.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember: „Kizárólag a kontaktusok teljes megakadályozása hozhat eredményt. A korlátozások, amelyek a hétvégén voltak, nem azok, amiket a válságstáb orvosi tagjai javasoltak. Sokkal szigorúbb intézkedéseket javasoltunk. Azt kértük, hogy minden zárjon be, kivéve az élelmiszeripari létesítményeket, a gyógyszertárakat és az üzemanyag-töltőállomásokat, annak érdekében, hogy egyértelműen érthető legyen a helyzet, és nemcsak emiatt, hanem azért is, hogy ezáltal megszakítsuk a vírus átadásának láncolatát. Jelen van Szerbiában a koronavírus brit mutációja. Érdekes, hogy azt nem akarjuk figyelembe venni, hogy mi történik azokban az országokban, ahol felbukkant ez a vírustörzs. Sokkal nagyobb, erősebb a fertőzőképessége. A korlátozások valóban ugyanazok, ez igaz, de a meglévő szabályok mellett a brit mutáns is sokkal fertőzőbb.”

 

Dr. Predrag Kon
Predrag Kon
rendkívüli helyzet
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-helyzet
kijárási tilalom
24 órás kijárási tilalom
válságstáb
korlátozások
korlátozás
járványügyi korlátozás

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.