Ugrás a tartalomra

Konferencia az autizmussal élőkről

2022.12.10
15:30
Forrás
Közlemény
Az autizmussal élők foglalkoztatásával kapcsolatban tartottak konferenciát Újvidéken.

Ennek a konferenciának, mint minden, a speciális igényű gyerekekkel kapcsolatos témának meg kell válaszolnia néhány kérdést, mondta megnyitó beszédében Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Hogyan tehetjük láthatóbbá a gyerekeket és a családokat? Hogyan néznek szembe ezekkel a problémákkal a fejlett országok? Mirović szerint az autizmussal élő gyerekeknek és családjuknak a támogatása szélesebb körben szükséges, és a társadalmi élet minden területére ki kell terjednie. Azért vagyunk itt, hogy döntéseket hozzunk, és jobb rendszert építsünk - tette hozzá a tartományi kormány elnöke. Az illetékes minisztériumokkal közösen meg kell változtatni a szabályozást, és egy hatékonyabb rendszert kell kiépíteni, amely jobb és biztonságosabb lesz, és amely lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben egyenrangúan bekapcsolódjanak a társadalomba, a munkaképességüknek megfelelően - mondta Mirović.

autizmus
Igor Mirović
Újvidék

Most

13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű