Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Konferencia az autizmussal élőkről

2022.12.10
15:30
Forrás
Közlemény
Az autizmussal élők foglalkoztatásával kapcsolatban tartottak konferenciát Újvidéken.

Ennek a konferenciának, mint minden, a speciális igényű gyerekekkel kapcsolatos témának meg kell válaszolnia néhány kérdést, mondta megnyitó beszédében Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Hogyan tehetjük láthatóbbá a gyerekeket és a családokat? Hogyan néznek szembe ezekkel a problémákkal a fejlett országok? Mirović szerint az autizmussal élő gyerekeknek és családjuknak a támogatása szélesebb körben szükséges, és a társadalmi élet minden területére ki kell terjednie. Azért vagyunk itt, hogy döntéseket hozzunk, és jobb rendszert építsünk - tette hozzá a tartományi kormány elnöke. Az illetékes minisztériumokkal közösen meg kell változtatni a szabályozást, és egy hatékonyabb rendszert kell kiépíteni, amely jobb és biztonságosabb lesz, és amely lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben egyenrangúan bekapcsolódjanak a társadalomba, a munkaképességüknek megfelelően - mondta Mirović.

autizmus
Igor Mirović
Újvidék

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.