Ugrás a tartalomra
erasmusplus.rs

Konferencia az Erasmus+ programról

2020.10.13
14:00
2020.10.13
16:11
Forrás
Tanjug
Szerbiából eddig 1220 oktatási intézmény vett részt a programban, amelyre több mint 70 millió eurót különítettek el.

Kétnapos konferenciát szerveztek ma Belgrádban az Erasmus+ programmal kapcsolatban. A beszélgetés témája Együttműködés Szerbia és az Európai Unió között - Lehetőségek teremtése az oktatás javítására az Erasmus+ programon keresztül. Eredetileg Sem Fabrizinek is jelen kellett volna lenni a találkozón, azonban az EU szerbiai küldöttségének vezetője önkéntes karanténban van.

Fabrizi videón keresztül csatlakozott a konferenciához. Elmondta, sok szerbiai fiatal vett már részt a Erasmus+ programban, ami azért jelentős, mert ez is segíti az ország EU felé vezető útját. Hozzátette, Szerbiából eddig 1220 oktatási intézmény vett részt a programban, amelyre több mint 70 millió eurót különítettek el. Az eseményen szó volt egyebek mellett Szerbia és az EU közötti együttműködés fontosságáról, valamint a program szerbiai eredményeit is ismertették.

Ivanka Popović, rektor, Belgrádi Egyetem: „Szeretnék többet beszélni a minőségről, amelyet azzal értünk el, hogy részesei lehettünk az egyik legeurópaibb programnak, amelyet az Európai Bizottság talált ki. Ez a program terjesztette az európai egység szellemiségét. Úgy gondolom, hogy a szerbiai egyetemek és főiskolák nagyon sokat nyertek ezzel a programmal, azáltal, hogy kapcsolatba léptek más európai intézményekkel, különösen a régión belül erősítették kapcsolataikat.”

Erasmus+
iskola
oktatás

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű