Ugrás a tartalomra
család
Pixabay

Konferenciát tartottak Belgrádban a család nemzetközi napján

2019-05-15
17:29
Forrás
Tanjug
Minden ötödik szerbiai lakos 65 évnél idősebb, vagyis a populáció csaknem 20 százalékát teszik ki.

Fiatalokból, vagyis azokból, akik még nem töltötték be a 15. életévüket, csak 15 százalék van az országban. A család nemzetközi napja alkalmából ma tartottak egy konferenciát Belgrádban. Ezen elhangzott, hogy amennyiben az elöregedési trend folytatódik, akkor - az ENSZ adatai szerint – 2050-re a lakosság harmada lesz majd idősebb 65 évnél. Az államnak oda kell rájuk figyelnie, biztosítani az aktív öregkort és gondoskodni azokról, akik erre rászorulnak. Szerbiában egyébként az átlagéletkor 43 év, a lakosság 58 százalékát pedig nők alkotják, a férfiak csak 42 százaléknyian vannak.

család nemzetközi napja
Belgrád

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.