Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Könnyű-bevetési ruházatot nyertek a csantavéri önkéntes tűzoltók

2020-05-30
17:28
2020-06-13
16:12
Forrás
Pannon RTV
Tűzoltókabát és cipő, nadrág, pólók, öv és sapka. 18 darab könnyű-bevetési ruházatot nyertek a csantavéri önkéntes tűzoltók egy tartományi pályázaton.

A 024-782-391-es számon riasztják Csantavéren az önkéntes tűzoltókat. Gondnok híján távirányítással, egy mobilkód jel segítségével működésbe hoznak egy szirénát, amely riasztja az önkéntes tűzoltókat. Legutóbb a szabadkai hivatásos tűzoltó kollégáik hívták őket segítségül, amikor egy szállodán kiütött tűzet kellett oltaniuk. Ma 18 darab könnyű-bevetési ruházatot vehettek át a csantavéri lánglovagok.

Juhász Vilmos, tag, Önkéntes Tűzoltó Testület, Csantavér: „Ez azoknak a tűzoltóknak lett előrelátva, akik kivonulnak, akik tényleg mennek tüzet vagy bármilyen káreseményt kezelni. Azok lesznek fölöltöztetve, hogy egyformák legyenek, hogy tűzoltó kinézetük legyen. Mert már több évtizede nagyon gyéren vásároltak ilyen jellegű felszerelést, ruházatot.”

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a Csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület őszre. A nagy múltú egyesületben csaknem 60 aktív tag van. Igyekeznek a technikai felszereltségükön újítani. Ebben nagy segítséget nyújt nekik a helyi közösség.

András Gyuricsin Attila, tanácselnök, Csantavér HK: „A biztonságos mindennapjaink és tevékenységeink nélkülözhetetlen része itt Csantavéren és környékén az önkéntes tűzoltóság, hiszen mezőtüzek, kéménytüzek, itt működő cégeknek nyújtanak komoly biztonság érzetet, hogy minden pillanatban, minden helyzetben számíthatunk rájuk.”

A tartományi mezőgazdasági titkárság pályázatán összesen 1286 új tűzoltóruha került a vajdasági egyesületekhez.

Siniša Šavija, elnök, Vajdasági Tűzoltó Szövetség: „A tartományi kormány felismerte az önkéntes tűzoltóság fontosságát és az önkormányzatok segítségével beszerezte és felöltöztette az önkéntes tűzoltókat. Az önkéntes tűzoltóság reformjának három oszlopa az utánpótlás biztosítása, a technikai felszerelés biztosítása és a kiképzés. Az önkéntesek felszerelését megkezdtük. Az elkövetkező időszakban a tűzoltó egységek hitelesítését fogjuk elvégezni, annak érdekében, hogy terepen az önkéntes tűzoltókkal kapcsolatos törvények értelmében működhessenek.”

Vajdaság önkéntes tűzoltóinak összesen 1286 tűzoltó ruházatot biztosított a tartomány a szerb mezőgazdasági minisztériummal karöltve. Ezek összértéke mintegy 35 millió dinár. 

Önkéntes Tűzoltó Testület
felszerelés
tűzoltó
Csantavér

Most

13:07

La Liga: Sevilla – Eibar 1:0

Hazai pályán győzött a Sevilla csapata a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának hétfő esti mérkőzésén az Eibar együttese ellen.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.