Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Könyvcsomaggal gazdagodott a zombori gimnázium

2019-05-22
13:02
2019-05-22
18:22
Forrás
Pannon RTV
100 ezer dinár értékű könyvcsomaggal gazdagodott a zombori Veljko Petrović Gimnázium könyvtára. Az ajándékcsomag klasszikus és kortárs regényeket, valamint szakkönyveket is tartalmaz.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A Magyar Nemzeti Tanács a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, olyan vajdasági gimnáziumoknak és művészeti középiskoláknak adományoz könyvcsomagot, amelyekben magyar tannyelven folyik az oktatás.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A zombori Veljko Petrović Gimnázium magyar nyelv és irodalom tantermében a diákok érdeklődve forgatták az ajándék könyveket. Bosnyák Adél, diák, Veljko Petrović Gimnázium, Zombor: „T. Kiss Tamástól a Samu sejti könyve nagyon megtetszett, mert érdekesnek tűnik, meg rajzok is vannak benne meg figurák, úgyhogy nagyon megtetszett nekem.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A negyedikes Mészáros Noémi szeret olvasni, az újvidéki Magyar Tanszékére szeretne beiratkozni: „Ottliktól Az iskola a határon című könyv, arról tanultunk is és megtetszett, meg többen ajánlották és azt jó lenne elolvasni.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A Magyar Nemzeti Tanács ugyanakkora figyelmet fordít a magyar nyelvű oktatás megőrzésére a tömbben és a szórványban is. A 13 ezer kötettel rendelkező zombori Veljko Petrović Gimnázium könyvtára magyar klasszikus és kortárs regényekkel, valamint korszerű szakkönyvekkel gazdagodott. Fekete László, igazgató, Veljko Petrović Gimnázium, Zombor: „Ez úgyszintén egy újabb bizonyítéka annak, hogy az MNT bizonyítottan segíti a zombori Veljko Petrović Gimnázium fönnmaradását, fejlődését, elsősorban mint kiemelt jelentőségű iskolát a magyar, a magyarok, a magyarság számára.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az MNT 100 illetve 200 ezer dinár értékű könyvcsomagjaiban azok a könyvek szerepelnek, amelyeket az adott gimnázium vagy művészeti iskola igényelt. De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A mai napon itt vagyunk Zomborban a Veljko Petrović Gimnáziumban, ahol tudjuk, hogy egy kis magyar közösségben tanulnak a diákok. De ugyanolyan fontosnak tartjuk, hogy ők is színvonalas oktatásban részesüljenek és ennek kapcsán hoztuk a mai napon ide a könyvcsomagot.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Vajdaság-szerte összesen tizenkét könyvcsomagot osztanak ki kilenc oktatási intézményben: Topolyán, Zentán, Óbecsén, Nagybecskereken, Újvidéken. Eddig a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium és a Szabadkai Zeneiskola könyvtára gazdagodott könyvekkel.

Zombor
gimnázium
könyvcsomag
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
De Negri Ibolya

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.