Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Könyvcsomagok érkeztek az Óbecsei Gimnáziumba

2019-05-23
11:44
2019-05-23
15:56
Forrás
Pannon RTV
Kortárs és klasszikus szépirodalmat, valamint szakkönyveket tartalmazó csomagok érkeztek csütörtökön az Óbecsei Gimnáziumba.

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével, a Magyar Kormány támogatásával az identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében azok a vajdasági gimnáziumok és művészeti középiskolák részesülnek ilyen adományban, ahol magyar tannyelven is folyik tanítás. Ezen a héten Szabadka és Zombor után ma az Óbecsei Gimnázium mellett Újvidéken, Zentán és Topolyán is vehettek át az intézményvezetők hasonló könyvadományt. Az ajándékcsomagok összértéke 1.200.000 dinár.

Györe Decsov Emese, tag, Kulturális Bizottság, MNT: „A Magyar Nemzeti Tanács és a magyar kormány is nagyon fontosnak tartja az oktatás helyzetét, ezért is döntöttek arról, hogy ebben az évben a gimnáziumok, valamint a speciális iskolák könyvcsomagokat fognak kapni. Jelenleg Óbecsén tartózkodunk, 200 ezer dinár értékben hoztam tankönyveket, valamint klasszikus és kortárs regényeket. Mi bízunk abban, hogy elő fogja mozdítani a tanulásukat, a továbbmenetelüket ez az ajándék, valamint kicsit élvezni fogják az olvasást, hiszen a mai fiatalok nagyon keveset olvasnak, és igazából azért is hoztunk kortárs regényeket, hogy kicsit előmozdítsuk ezt a folyamatot.”

könyvcsomag
Óbecsei Gimnázium
Magyar Nemzeti Tanács
Györe Decsov Emese

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:01, Frissítve: 19:38

Falunapot ünnepelnek Csantavéren

A lovassportok mellett főzőversennyel, koncertekkel és más programokkal is várják ma és holnap a helybélieket és a testvértelepülésekről érkezett vendégeket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.