Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Könyvcsomagok érkeztek az Óbecsei Gimnáziumba

2019-05-23
11:44
2019-05-23
15:56
Forrás
Pannon RTV
Kortárs és klasszikus szépirodalmat, valamint szakkönyveket tartalmazó csomagok érkeztek csütörtökön az Óbecsei Gimnáziumba.

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével, a Magyar Kormány támogatásával az identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében azok a vajdasági gimnáziumok és művészeti középiskolák részesülnek ilyen adományban, ahol magyar tannyelven is folyik tanítás. Ezen a héten Szabadka és Zombor után ma az Óbecsei Gimnázium mellett Újvidéken, Zentán és Topolyán is vehettek át az intézményvezetők hasonló könyvadományt. Az ajándékcsomagok összértéke 1.200.000 dinár.

Györe Decsov Emese, tag, Kulturális Bizottság, MNT: „A Magyar Nemzeti Tanács és a magyar kormány is nagyon fontosnak tartja az oktatás helyzetét, ezért is döntöttek arról, hogy ebben az évben a gimnáziumok, valamint a speciális iskolák könyvcsomagokat fognak kapni. Jelenleg Óbecsén tartózkodunk, 200 ezer dinár értékben hoztam tankönyveket, valamint klasszikus és kortárs regényeket. Mi bízunk abban, hogy elő fogja mozdítani a tanulásukat, a továbbmenetelüket ez az ajándék, valamint kicsit élvezni fogják az olvasást, hiszen a mai fiatalok nagyon keveset olvasnak, és igazából azért is hoztunk kortárs regényeket, hogy kicsit előmozdítsuk ezt a folyamatot.”

könyvcsomag
Óbecsei Gimnázium
Magyar Nemzeti Tanács
Györe Decsov Emese

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.