Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Könyveket és laptopokat adományozott az MNT a zombori könyvtárnak

2023.01.31
20:01
2023.01.31
21:45
Forrás
Pannon RTV
Több mint 700 könyvet és laptopokat adományozott a Magyar Nemzeti Tanács a zombori Bieliczky Károly Városi Könyvtárnak, amiből a környékbeli magyarlakta települések fiókkönyvtárai is kapnak. Az adomány összértéke mintegy másfél millió dinár.

A Bieliczky Károly Városi Könyvtárt a mai napig sokan látogatják, ezért fontos a könyvállomány folyamatos megújítása. Az intézmény igazgatója megköszönte a Magyar Nemzeti Tanácsnak a támogatást. Hangsúlyozta, hogy nagyon sokat jelent számukra, mert gyakran korlátozottak az anyagi lehetőségeik, és a nemzeti kisebbségek részére nem mindig tudnak elegendő könyvet beszerezni. Hozzátette, az is nagy segítséget jelent, hogy az MNT már két éve biztosít számukra egy magyar ajkú könyvtárost.

Nataša Turkić, igazgató, Bieliczky Károly Városi Könyvtár, Zombor: „Hihetetlenül fontos adomány! Ezeket a könyveket természetesen először feldolgozzuk a tudományos osztályon, majd a könyveket műfajuk szerint szétosztjuk a gyermekosztály és a kölcsönző osztály között itt, a városban és a fiókkönyvtárakban, azokban a falvakban, ahol a magyar kisebbség nagy számban él. A laptopok szintén nagyon sokat jelentenek nekünk.”

A több doboznyi adomány elsősorban gyermek- és ifjúsági könyveket tartalmaz, de az adományozók gondoltak a felnőtt olvasókra is, a könyvek mintegy negyedét nekik szánták. Igyekeztek színes, érdekes, újabb kiadású könyvekből összeállítani a könyvcsomagot.

Fremond Árpád, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A Magyar Nemzeti Tanács a Bethlen Gábor Alappal együttműködve egy könyvcsomagot hozott a zombori könyvtárnak és a különböző fiókintézeteknek, illetve néhány laptopot is hoztunk, amit a könyvtár tud majd használni az elkövetkezendő időszakban. Az összértéke a könyveknek több mint 1 millió dinár, és egészében a csomagnak az összértéke körülbelül másfél millió dinár.”

A zombori központi könyvtáron kívül Nemesmiliticsre, Bezdánba, Doroszlóra és Bácsgyulafalvára is jut a több mint 700 könyvből és a laptopokból. Az MNT elnöke kiemelte, a szórványmagyarság támogatása rendkívül fontos, és a Magyar Nemzeti Tanács a jövőben is folytatja majd az ilyen és hasonló projekteket.

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Bieliczky Károly Városi Könyvtár
Zombor
könyvadomány
laptop
Fremond Árpád

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.