Ugrás a tartalomra
MTI/ Koszticsák Szilárd

A koraszülöttek világnapja

2019-11-17
08:08
2019-11-17
08:22
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Budapesten a Lánchíd úszik lila fényben, Szerbiában a belgrádi Avala-torony. November 17-én a világ számos országában lila színbe borulnak a középületek.

Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a koraszülöttek és családjaik támogatásának fontosságára. A világon évente 15 millió csecsemő születik a 37. hét előtt, Szerbiában több mint 4 ezer, Magyarországon pedig csaknem 8 ezer baba koraszülött. Annak ellenére, hogy a szakemberek szerint a koraszülés népbetegségnek tekinthető, a társadalom keveset tud annak hátteréről, kockázatairól és a megelőzéséről.

koraszülött
világnap
lila

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.