Ugrás a tartalomra
Tanjug

Körbejárta az épülő batajnicai Covid-kórházat az államfő

2020.11.25
09:47
2020.11.25
17:01
Forrás
Pannon RTV
Az esti órákban érkezett Aleksandar Vučić a Batajnicán épülő, koronavírusos betegek ellátását szolgáló katonai kórházhoz. A létesítménynek a tervek szerint december elsejéig kell elkészülnie, az első betegeket pedig egy nappal később fogadja majd.

A kedd esti órákban érkezett Aleksandar Vučić a Batajnicán épülő Covid-kórházhoz, ahol a tervek szerint a súlyos, illetve a közepesen súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket látják majd el. A létesítmény a tervek szerint december elsejéig elkészül, és mintegy 1500 fős orvosi személyzet fogja biztosítani a betegek ellátását.

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Aleksandar Vučić szerb államfő: „Valószínűleg mi vagyunk az egyedüliek Európában, akiknek ilyen rövid idő alatt sikerült egy ilyen takaros kórházat felépíteniük, ahol ennyi hely van az intenzív, és a félintenzív esetek ellátására. Hiszem, hogy ez a legnagyobb kórház lesz, a covid-rendszerben biztosan.”

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

A multifunkcionális épületben több mint ezer fekhely lesz, 550 személy intenzív, valamint 800 félintenzív személy ellátását biztosítva. Az építkezés 4 milliárd dinárba, az eszközök további kétmilliárd dinárba kerülnek, azaz összesen 70 millió eurót fordítanak rá. Vučić az épület megtekintésekor azt is hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a koronavírus elleni védőoltás felvétele.

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

„A következő hónapokban arra törekszünk, hogy biztosítsuk a megfelelő mennyiségű vakcinát. Tárgyalunk mindenkivel. Először is része vagyunk az Európai Unió COVAX tervének, másrészt, ha ők a Pfizerral egyeznek meg, akkor mi is. Nem kérdezzük, mennyibe kerül. Ha a Modernat szerzik meg, mi is, nem számít mennyi az ára. De mi tárgyalunk a kínai, illetve az orosz partnereinkkel is.”

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Az építkezést a szerb államfő mellett többek között Nebojša Stefanović védelmi, valamint Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter is megtekintette. Ezzel egy időben egyébként Kruševacon is épül egy új Covid-kórház. Annak értéke 2 milliárd dinár.

Batajnica
Belgrád
covid-kórház
Aleksandar Vučić
munkálatok

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.