Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

A kórházban kezelt fertőzöttek 90 százaléka nincs beoltva

2021.10.14
10:01
2021.10.14
11:34
Forrás
Szerbiai RTV
Aggasztó, hogy várandós nők, illetve kismamák is vannak a covid-áldozatok között, az év eleje óta tízen hunytak el, ketten az utóbbi két napban, egyikük sem volt beoltva.

Megtelt a batajnicai Covid-kórház. Tatjana Adžić Vukičević, az intézmény igazgatója a Szerbiai RTV-nek azt mondta, nincs több üres ágy a kórházban. Jelenleg 830 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak. Vukičević elmondta továbbá, hogy a betegek 95 százaléka nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, öt százalékuk pedig megfertőződött, mielőtt megkapta volna a harmadik dózist. A jelentés szerint az este felvettek az intézménybe egy 21 éves lányt, tegnap pedig egy 26 éves gornji milanovaci és egy 22 éves belgrádi fiatalembert is. A legidősebb betegük 91 éves.

Pannon RTV/Idei Sándor

Milanko Šekler víruskutató szerint további problémákat eredményez az, hogy nem tartjuk tiszteletben a járvány visszaszorítását célzó intézkedéseket, és hogy alacsony a vakcináció iránt érdeklődők száma. A Szerbiai Rádió és Televízió műsorában elmondta, hogy nagyon kis mértékben javulnak a járványhelyzetet mutató adatok Szerbiában, de ez nem ad okot arra, hogy fellélegezzünk. Szerinte egyelőre nem fog jelentősen változni a helyzet a kórházakban, az egészségügyi dolgozók pedig egyre kimerültebbek lesznek.

Pannon RTV

Újabb szállítmány Pfizer-BioNTech vakcina érkezett Szerbiába - jelenti az egészségügyi minisztérium. A most érkezett oltóanyag-rakomány menetrend szerint jön Szerbiába, ezúttal pontosan 121 680 dózis érkezett ebből a vakcinából az országba.

Milanko Šekler
víruskutató
Covid

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.
07:40, Frissítve: 07:46

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója, amely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács nemzeti jelentőségű rendezvénye.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.