Ugrás a tartalomra
Pixabay

Korlátlan számban támogatják a mesterséges megtermékenyítést

2020.06.13
15:11
2020.06.13
18:47
Forrás
Szerbiai RTV
Ezentúl korlátlan számban támogatja a mesterséges megterményesítést a szerb állam, az eddigi 3 helyett.

Ezen kívül a nőkre vonatkozó életkor is emelkedett, 42-ről 43-ra. Azok a személyek, akiknél a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzet miatt elmaradt a megtermékenyítési beavatkozás, azok az év hátralévő részében fognak sorra kerülni. Emellett minden ehhez szükséges hivatalos dokumentáció érvényességét is meghosszabbítják 12-ről 18 hónapra - közölték az illetékesek.

A kimutatások szerint Szerbiában minden 6. pár küzd megtermékenyítési gondokkal.

mesterséges megtermékenyítés
támogatás
Szerbia
gyermekvállalás

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.