Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Korlátozták a kenyér és a pellet árát

2022.08.04
18:49
Forrás
Szerbiai RTV
Egyes fafajtákat ideiglenesen tilos lesz exportálni. A kormányrendelet a dízel üzemanyagra is vonatkozik. Mindez jövő kedden lép hatályba.

Korlátozták a kenyér árát és átmenetileg megtiltották a pellet kivitelét az országból - erről határozott a szerb kormány. A rendelet szerint a T-500-as lisztből készült kenyér kiskereskedelmi ára 53,5 dinár lesz, míg a pellet ára nem haladhatja meg a tonnánkénti 38 ezer dinárt. A rendelet augusztus 9-én lép hatályba, és 30 napig lesz érvényben. Emellett a kormány határozatot hozott egyes, a Szerb Köztársaság számára alapvető jelentőségű fafajták kivitelének ideiglenes tilalmáról is, illetve módosított határozatot fogadott el az dízel üzemanyag kivitelének ideiglenes tilalmáról.

árstop
árkorlátozás
kenyér
pellet
kormányrendelet
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.