Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Környezettudatosság, fenntarthatóság, takarékosság

2018.11.27
13:41
2018.11.27
16:47
Forrás
Pannon RTV
Ezek köré a témák köré épül fel az ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű IPA-program Magyarország és Szerbia között.

A projektet a kiskunfélegyházi Ecocenter Alapítvány, valamint az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör valósítja meg. Óbecsén, a Sever Đurkić Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai műhelymunkák keretében vesznek részt a programban, ők tesztelik azt is, hogy mennyire hasznos az összeállított kétnyelvű környezetvédelmi tananyag. A projekt keretében virtuális tudásközpont, interaktív kiállítás, kétnyelvű honlap és egy mobilapplikáció is készül majd.

Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „Egy zárókonferencia végeztével be is fejezzük az IPA-projektet, és ezt a tudásbázis, ami meg fog alakulni vagy ami már megalakult, szeretnénk más iskolákba, községekbe is elvinni, szeretnénk, hogy ők is ennek a tanulmánynak alapján oktassák a diákjaikat és ökotudatos életmódra neveljék őket.”

Óbecse
Than Fivérek Értelmiségi Kör

Most

08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.