Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Környezettudatosság, fenntarthatóság, takarékosság

2018-11-27
13:41
2018-11-27
16:47
Forrás
Pannon RTV
Ezek köré a témák köré épül fel az ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű IPA-program Magyarország és Szerbia között.

A projektet a kiskunfélegyházi Ecocenter Alapítvány, valamint az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör valósítja meg. Óbecsén, a Sever Đurkić Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai műhelymunkák keretében vesznek részt a programban, ők tesztelik azt is, hogy mennyire hasznos az összeállított kétnyelvű környezetvédelmi tananyag. A projekt keretében virtuális tudásközpont, interaktív kiállítás, kétnyelvű honlap és egy mobilapplikáció is készül majd.

Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „Egy zárókonferencia végeztével be is fejezzük az IPA-projektet, és ezt a tudásbázis, ami meg fog alakulni vagy ami már megalakult, szeretnénk más iskolákba, községekbe is elvinni, szeretnénk, hogy ők is ennek a tanulmánynak alapján oktassák a diákjaikat és ökotudatos életmódra neveljék őket.”

Óbecse
Than Fivérek Értelmiségi Kör

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.