Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Környezettudatosság, fenntarthatóság, takarékosság

2018-11-27
13:41
2018-11-27
16:47
Forrás
Pannon RTV
Ezek köré a témák köré épül fel az ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű IPA-program Magyarország és Szerbia között.

A projektet a kiskunfélegyházi Ecocenter Alapítvány, valamint az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör valósítja meg. Óbecsén, a Sever Đurkić Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai műhelymunkák keretében vesznek részt a programban, ők tesztelik azt is, hogy mennyire hasznos az összeállított kétnyelvű környezetvédelmi tananyag. A projekt keretében virtuális tudásközpont, interaktív kiállítás, kétnyelvű honlap és egy mobilapplikáció is készül majd.

Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „Egy zárókonferencia végeztével be is fejezzük az IPA-projektet, és ezt a tudásbázis, ami meg fog alakulni vagy ami már megalakult, szeretnénk más iskolákba, községekbe is elvinni, szeretnénk, hogy ők is ennek a tanulmánynak alapján oktassák a diákjaikat és ökotudatos életmódra neveljék őket.”

Óbecse
Than Fivérek Értelmiségi Kör

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.