Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Környezettudatosság, fenntarthatóság, takarékosság

2018-11-27
13:41
2018-11-27
16:47
Forrás
Pannon RTV
Ezek köré a témák köré épül fel az ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű IPA-program Magyarország és Szerbia között.

A projektet a kiskunfélegyházi Ecocenter Alapítvány, valamint az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör valósítja meg. Óbecsén, a Sever Đurkić Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai műhelymunkák keretében vesznek részt a programban, ők tesztelik azt is, hogy mennyire hasznos az összeállított kétnyelvű környezetvédelmi tananyag. A projekt keretében virtuális tudásközpont, interaktív kiállítás, kétnyelvű honlap és egy mobilapplikáció is készül majd.

Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „Egy zárókonferencia végeztével be is fejezzük az IPA-projektet, és ezt a tudásbázis, ami meg fog alakulni vagy ami már megalakult, szeretnénk más iskolákba, községekbe is elvinni, szeretnénk, hogy ők is ennek a tanulmánynak alapján oktassák a diákjaikat és ökotudatos életmódra neveljék őket.”

Óbecse
Than Fivérek Értelmiségi Kör

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű