Ugrás a tartalomra
Pixabay/Bao_5

Koronavírus: 135 új fertőzött, 5 elhunyt személy

2021.06.17
15:29
2021.06.17
15:35
Forrás
Szerbiai RTV, Covid19.rs
Némileg csökkent tegnaphoz képest az új koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában. A 9187 tesztből 135 lett pozitív, és 5 személy hunyt el a betegség következtében az elmúlt 24 órában, a halálos esetek száma ezzel összesen 6985-re nőtt.

Kórházban jelenleg 388 beteget ápolnak, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztetőül: tegnap 9353 tesztből 160 lett pozitív. 4 személy veszítette el a harcot a fertőzéssel szemben, 392 beteget kezeltek kórházban, közülük 19-en voltak lélegeztetőgépen.

Tanjug

75 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek jelenleg a batajnicai covid-kórházban - mondta dr. Tatjana Adžić Vukičević a Szerbiai RTV-nek adott interjújában. Az intézmény igazgatója hozzátette, most kedvező a helyzetet a kórházban, csak 15 pácienst ápolnak az intenzív osztályon. A legsúlyosabb tünetekkel egy 30 éves férfit kezelnek, akinek eddig nem voltak komolyabb betegségei. Tatjana Adžić Vukičević mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát a koronavírus elleni védőoltás valamelyikével.

koronavírus
Szerbia
Batajnica

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.