Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A koronavírus és az influenza elleni védőoltás felvételét javasolják a szakemberek

2022.11.13
17:00
Forrás
Szerbiai RTV
Az influenzaszezon már megkezdődött, Szerbiában egyelőre nincs sok fertőzött más nyugati országokhoz képest.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a két vírus jelenléte újra leterhelheti az egészségügyi rendszert. Richard Peabody, az Egészségügyi Világszervezet járványügyi szakértője a Szerbiai RTV-nek nyilatkozva elmondta, a WHO követi az influenza és a koronavírus együttes cirkulációját. Ebből kifolyólag arra szólította fel a lakosságot, hogy vegyék fel az influenza elleni védőoltást, illetve a koronavírus elleni vakcinát is, ha pedig ez már megtörtént akkor az emlékeztető oltást se felejtsék el. Szerbiában erős influenzajárványra számítanak, ezért még a tél előtt javasolt felvenni a védőoltást - tette hozzá Peabody. 

koronavírus
influenza
védőoltás

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 15:59

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.