Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Koronavírus: Fokozott ellenőrzés a nagyobb határátkelőkön

2020.02.28
10:53
2020.02.28
16:10
Forrás
Pannon RTV
Egészségügyi vizsgálat alá vetik azokat, akik a veszélyeztetett területen voltak az elmúlt 2 hétben. Stábunk a helyszínen azt tapasztalta, hogy a határátkelőn nem okoz fennakadást az ellenőrzés.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn egészségügyi ellenőrzés alá vetik azokat a személyeket, akik a koronavírus által fertőzött területekről érkeznek.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Péntek reggel fél kilenckor a megszokott módon üzemelt a határátkelő. A szerb és a magyar oldalon sem tapasztaltunk fennakadásokat a forgalomban, nem volt rendkívüli ellenőrzés. Az utasok igazoltatása gördülékenyen ment a ki- és belépő oldalon is.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Azoknak, akik koronavírussal fertőzött területekről érkeznek már a határátkelőn megvizsgálják az egészségügyi állapotukat. Megmérik testhőmérsékletüket, kikérdezik őket, és ezek alapján foganatosítanak további intézkedéseket. A válaszok alapján kiderül, van-e légzési nehézségük, kapcsolatban voltak-e bármilyen formában koronavírusos beteggel vagy gyanús esettel.

Dr. Valentina Kalajdžić, vezető, szabadkai egészségügyi határfelügyelőség, Egészségügyi Minisztérium, Szerbia: „A horgosi határátkelőn 40 ellenőrzést végeztünk el. Senkinek az utazók közül nem volt légzési nehézsége, mindenkinek figyelmeztetést adtunk ki. Rövid tájékoztatást adunk a koronavírusról, annak tulajdonságairól, és információkat, telefonszámot, címet, amelyen jelentkezni kell, amennyiben légúti tünet jelentkezik.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Hasonló intézkedéseket alkalmaznak a horvátországi batrovcei határátkelőnél is.

Horgos-Röszke
határátkelő
koronavírus

Most

07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.