Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Koronavírus: Fokozott ellenőrzés a nagyobb határátkelőkön

2020-02-28
10:53
2020-02-28
16:10
Forrás
Pannon RTV
Egészségügyi vizsgálat alá vetik azokat, akik a veszélyeztetett területen voltak az elmúlt 2 hétben. Stábunk a helyszínen azt tapasztalta, hogy a határátkelőn nem okoz fennakadást az ellenőrzés.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn egészségügyi ellenőrzés alá vetik azokat a személyeket, akik a koronavírus által fertőzött területekről érkeznek.

Péntek reggel fél kilenckor a megszokott módon üzemelt a határátkelő. A szerb és a magyar oldalon sem tapasztaltunk fennakadásokat a forgalomban, nem volt rendkívüli ellenőrzés. Az utasok igazoltatása gördülékenyen ment a ki- és belépő oldalon is.

Azoknak, akik koronavírussal fertőzött területekről érkeznek már a határátkelőn megvizsgálják az egészségügyi állapotukat. Megmérik testhőmérsékletüket, kikérdezik őket, és ezek alapján foganatosítanak további intézkedéseket. A válaszok alapján kiderül, van-e légzési nehézségük, kapcsolatban voltak-e bármilyen formában koronavírusos beteggel vagy gyanús esettel.

Dr. Valentina Kalajdžić, vezető, szabadkai egészségügyi határfelügyelőség, Egészségügyi Minisztérium, Szerbia: „A horgosi határátkelőn 40 ellenőrzést végeztünk el. Senkinek az utazók közül nem volt légzési nehézsége, mindenkinek figyelmeztetést adtunk ki. Rövid tájékoztatást adunk a koronavírusról, annak tulajdonságairól, és információkat, telefonszámot, címet, amelyen jelentkezni kell, amennyiben légúti tünet jelentkezik.”

Hasonló intézkedéseket alkalmaznak a horvátországi batrovcei határátkelőnél is.

Horgos-Röszke
határátkelő
koronavírus

Most

10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.