Ugrás a tartalomra
Tanjug/Claudio Furlan/LaPresse via AP

Koronavírus-járvány Szerbia: 1817 új fertőzött, 6 áldozat

2020-10-31
15:22
2020-10-31
15:55
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Újabb negatív rekordot döntött az elmúlt napokhoz hasonlóan Szerbiában a napi új koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt egy napban 1817 esetet regisztráltak.

15:00 - A gócpontnak továbbra is Belgrád számít, a szerb fővárosban 980 embernél mutatták ki a kórt. Újvidéken újabb 95, Kragujevácon 68, Kraljevóban 38, Valjevóban 34, Čačakon 32, Šabacon 32, Nišben 28, Kruševacon 25, Negybecskereken pedig 21 esetet vettek nyilvántartásba. Újabb hat ember meghalt a vírus okozta szövődményekben, így a halottak száma 820. Kórházban jelenleg 1 122 személyt kezelnek, 51 páciens állapota súlyos, ők mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

10:00 - Hamarosan megtelhetnek a kórházi kapacitások koronavírusos betegekkel - erről beszélt a Szerbiai RTV műsorában Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója.  Ezen a héten háromszor több koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szerbiában, mint az előző héten. Csak tegnap több mint 1500 új esetre derült fény, és vannak közöttük súlyos klinikai képpel rendelkezők is.

Ha valamikor, akkor most még jobban be kell tartani a járványügyi óvintézkedéseket - hangsúlyozta a szakember. 

Verica Jovanović hozzátette, hogy továbbra is működik a külföldről hazatérők ellenőrzése, vagyis egészségügyi állapotuk követése. Jelenleg több mint 2000 ember áll megfigyelés alatt, ez a szám folyamatosan változik, mivel 14 nap után az adott személy kikerül az ellenőrzés alól.

Verica Jovanović, igazgató, Batut Közegészségügyi Intézet: „Mindenekelőtt: sokat mozognak az emberek. Egyszerűen nem tartják be a járványügyi intézkedéseket a családi ünnepségeken, bulikon. A családi összejövetelekkel és az éjszakai élettel kapcsolatban továbbra is figyelmeztetünk mindenkit. Nagyon fontos intézkedés a megfelelő védőfelszerelés használata, mert az kulcsfontosságú a vírus terjedésének megfékezésében, azaz átadásának megakadályozásában. Egyedül ezzel a módszerrel tudjuk elérni azt, hogy változzanak a most tapasztalható számok, amelyek veszélyeztetik az egészségügyi rendszert.”

koronavírus
járvány
fertőzöttek
Verica Jovanović
Szerbia
kórházi kapacitás

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.